5 goede daden voor een betere wereld

Wil jij nét iets meer doen voor een ideale wereld? Hier zijn vijf goede doelen die je in een handomdraai kan bereiken.

1. Soep op de stoep

soep

Vele scholen houden een Soep op de stoep-actie, maar jij kan het ook bij jouw thuis doen. Organiseer een sobere maaltijd met vrienden of zet een kraampje op aan de rand van de straat.

2. Loop de 20 km door Brussel

loper 20 km door Brussel

Als lopen je hobby is, combineer het dan met een liefdadigheid. Er zijn heel wat loopwedstrijden waar je aan kan deelnemen voor een goed doel, bijvoorbeeld voor de Damiaanactie. Je kan ook zelf een goed doel kiezen en je laten sponseren door anderen. Met dit sponsorgeld kan je een actie steunen.

3. Weg met die oversized trui
kledinginzameling

Staat de deur van je kledingkast op een kier? Of rollen de truien altijd uit je kast? Dan kan je de kledingkast best eens wat leger maken. Oude kleren, kleding die niet meer past of je vindt het toch niet meer zo mooi? Gooi het allemaal in de zak. In landen als Roemenië zullen de mensen er blij mee zijn. Het is een win-winsituatie. Jij hebt meer plaats voor je (nieuwe) kleding en in een ander land kunnen ze zich warmhouden.

4. Move tegen pesten

Ken je de Move tegen pesten van Ketnet al? Het is een actie die op een speelse manier pesterijen bij kinderen probeert tegen te gaan. Wil je liever iets met volwassenen doen? Gebruik je creativiteit en maak zelf een dans, video, spel of lied.

5. Verkoop je talent

juwelen Ben je creatief of bak je graag? Maak dan zelf juwelen, tekeningen of bak zelf wafels en ga deze verkopen in je buurt.

© Julie Rommelaere

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s