“Voor een reportage overnachtte ik in een kasteel”

Isabelle doet het met Flair

Isabelle Naeyaert

Webredactrice Isabelle Naeyaert: “Ik heb nog nooit gesolliciteerd.”

De freelance webredactrice Isabelle Naeyaert wacht me op in Bar Marie, de bistro van het mediabedrijf Sanoma. Haar sympathieke uitstraling brengt me tot rust. “Denk goed na over wat je wil doen”, vertelt de journaliste. “Want eens je bezig bent, geraak je er moeilijk weer uit.”

Isabelle koos voor journalistiek, omdat ze graag schreef. “Ik had nog geen idee wat ik precies wilde doen, zolang het maar iets was dat ik leuk vond.” Ze startte een master journalistiek aan de hogeschool in Gent en heeft nadien nog een jaar gestudeerd aan Thomas More in Mechelen.

“Tijdens mijn master heb ik dikke theorieboeken van algemene kennis geblokt. Bij Thomas More keken ze me vreemd aan toen ik me inschreef om er te studeren”, vertelt ze. “Ik heb er maar één jaar les gevolgd, maar de opleiding is een hele goede basis. Je leert de praktijk zoals Photoshop en fotografie. Dit kreeg ik niet tijdens mijn master en dat is juist heel belangrijk, want als je gaat solliciteren verwachten ze dat je alles kan.”

Zappybaby
“Tijdens mijn opleiding heb ik één maand stage gedaan bij MNM, maar dit lag me niet echt. Dan was ik één maand stagiair bij Flair en tot slot bood mijn stagebegeleider me een stageplaats voor drie maanden aan bij Zappybaby.” Ondanks dat Isabelle niets wist van baby’s, zwangerschap of borstvoeding heeft ze deze kans toch gegrepen. “Nadien kreeg ik een contract van beperkte duur dat steeds verlengd werd. Zo ben ik bij Sanoma terecht gekomen.”

“Mijn stagebegeleidster kreeg een andere aanbieding, dus nam ik haar rol als hoofdredactrice bij Zappybaby over. Nadien ruilde ik van job met een collega van me.” Zo werd Isabelle webredacteur bij Flair. “Ik heb van m’n hele leven nog nooit gesolliciteerd.”

“Officieel werk ik in een stelsel van 7 uur 36. Maar mijn laptop gaat vaak mee naar huis om verder te werken, want we zijn maar met twee verantwoordelijk voor de site. De digitale coördinator en ik.” Haar werkweek bestaat uit drie dagen op de Flair-redactie, drie dagen bij Libelle en twee zondagen per maand werkt ze bij Feeling. “Ik schrijf zelf artikels en nieuwsbrieven. En ik bewerk de foto’s van de redacteurs die werken voor het magazine. De lay-out van de site en de wedstrijden zijn ook mijn verantwoordelijkheid.”

Royalty
“Mijn leukste ervaring was de bollebuikfotoreportage tijdens mijn stage bij Zappybaby. Hierbij werden zwangere of net bevallen vrouwen gefotografeerd. Het was heel tof om deze vrouwen te begeleiden. Bij mijn job nu is het wel leuk als ik een Flair pocket mag uittesten. Dit zijn de deals die je in bijlage bij je Flair krijgt.” Zo heeft Isabelle onlangs in een kasteel overnacht.

Hoewel er op de redacties spanningen zijn door de crisis, blijft de sfeer onder de collega’s heel gezellig. Op de Flairredactie werken eerder jongere mensen en bij Libelle zijn het vooral werknemers van veertig tot vijftig jaar. “Ze zeggen vaak: Jij kan wel mijn dochter zijn.” (lacht)

Als je iedere dag iets moet neerpennen, kan je inspiratie wel eens ver te zoeken zijn. “Ik surf dan op andere sites en bekijk magazines om ideeën te krijgen. Soms ben ik te moe of staat m’n hoofd er niet naar. Dan helpt wandelen om tot rust te komen en mijn hoofd even te legen.”

“Als ik een andere baan binnen de journalistiek kan kiezen, zou ik graag schrijven voor het magazine Royalty. Vroeger keek ik met mijn oma naar het televisieprogramma. Het koningsgebeuren heeft me altijd gefascineerd. Het zou een unieke ervaring zijn om de koning te mogen interviewen”, lacht ze. “Ik heb een thesis gemaakt over het liefdadig gedrag bij bekende mensen. Dus werken bij Joepie zou ook wel leuk zijn.”

Isabelle houdt van schrijven, maar ze  wil dit niet blijven doen. “Ik ben een persoon die graag met mensen omgaat. Ik kan wel met mijn collega’s praten, maar sociaal contact buiten de redactie is altijd welkom. Personen begeleiden, tot rust stellen en er een praatje mee doen, daar zou ik me mee willen bezighouden”, vertelt ze.

Toch heeft de webredactrice nog een andere ambitie. Momenteel volgt ze een kookopleiding. “Misschien ben ik over drie jaar wel hulpkok. Ik heb nooit iets anders gedaan dan journalistiek en ik wil ontdekken wat ik nog kan. Mijn plan is om een periode iets anders te proberen om te achterhalen of deze schrijverswereld echt mijn ding is.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s